Taba Türk - Amerikan İşadamları Derneği
English
 
  Ana Sayfa
  Taba Hakkında
  Yönetim Kurulu
  Başkanın Mesajı
  Online Dergi
  Üyeler
  Hizmetler
  Yayınlar
  Eleman Arayanlar

 
CV Bankası
İş Olanakları
Duyurular
 
 
 
 
  Üyeler


M. Akif  Işık
Mehmet Akif Işık, 13 Haziran 1959 tarihinde Siirt'te doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra 1978 Yılında İngiltere'ye ingilizce öğrenmeye gitti. 1979 yılının sonunda Amerika'nın Texas Eyaleti'ne giderek, Lamaz Üniversitesi'nde Ekonomi ve Siyaset Bilimi Fakültelerini bitirdi.
Güneydoğu Texas, Amerikan Türk Cemiyeti Başkanlığı yaptı. 1986-87 yıllarında LU Ekonomi Birliği Başkanlığı yaptı. 1985-87 yılları arasında LU Siyasal Bilgiler Birliği (FORUM) başkanlığı yaptı. Üniversite senatosuna öğrenci üye olarak seçildikten sonra Üniversite Anayasa Mahkemesi Başkanlığı yaptı ve 1988 yılında Türkiye'ye döndü.
Eczacıbaşı Holding'te Bütçe Plan ve Ekonomi Araştırma Bölümü şefliği yaparken aynı zamanda TÜSİAD adına hazırlanan ve üç yıl süren "2000'li yıllarda ülke stratejisi" adlı raporu hazırlayan ekiple çalıştı.
1992 yılında Santek Tekstil A.Ş.'yi,
1993 yılında Santrade Uluslararası Dış Ticaret A.Ş.'yi kurdu.
Santrade'in halen Moskova, Dubai, USA'da ofisleri bulunmaktadır ve 48 ülke ile ticaret yapmaktadır.
1995 yılında Sampet A.Ş.'yi kurarak sigortacılık alanında faaliyette bulundu.
1993 yılında müzik sektöründe ilk beş firmadan biri olan Klip Müzik A.Ş.'ye ortak oldu. Ardından bünyesine Tv, radyo ve günlük gazetelerin de bulunduğu Kiss Grup ile ortaklık kurdu.
1995 yılında World Trade Network'ün (WTN) Türkiye Koordinatörü oldu.
2000 yılında, Wishnet adındaki internet ve telekomünikasyon şirketinin kurucuları arasında yerini aldı.
Mehmet Akif Işık, Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi üyesi ve Amerikan Ticaret Odası Türkiye Şubesi'nin genel sekreteridir. Ayrıcı 1903 Beşiktaşlı İşadamları Derneği'nin Başkanıdır.

Geri Dön

Copyright © 2000-2022 TABA Tüm Hakları Saklıdır.