Taba Türk - Amerikan İşadamları Derneği
English
 
  Ana Sayfa
  Taba Hakkında
  Yönetim Kurulu
  Başkanın Mesajı
  Online Dergi
  Üyeler
  Hizmetler
  Yayınlar
  Eleman Arayanlar

 
CV Bankası
İş Olanakları
Duyurular
 
 
 
 
  Üyeler


Ph. D.Zeynel Abidin Erdem
15 Şubat 1944 tarihinde Mardin'in Savur ilçesinde doğdu. 1970 yılında Yıldız Üniversitesi Kimya Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, 1973-1976 yıllarında Sınai Anorganik Kimya Kürsüsü'nde asistanlık yaptı. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde doktora programını tamamladı. 1972-1974 yıllarında İstanbul Kimya Mühendisleri Odası Başkanı, 1973'te Kimsan İş ve İşçi Sendikası Genel Başkanlığını yürüttü. 1983 yılında MDP İl Teşkilatı kurucusu ve İl Başkanı olarak görev aldı. 1965 yılında iş hayatına başlayan Dr. Erdem, halen Erdem Holding A.Ş., Gen-Pa Genel Pazarlama A.Ş., Ertel Erdem Telekomünikasyon A.Ş., Er-Bil-Tek A.Ş., Erdem Bilgisayar A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanlıklarını yürütmektedir.

Sudan Cumhuriyeti İstanbul Fahri Konsolosu olan Dr. Erdem, Türk-İspanya İş Konseyi ve TABA Türk Amerikan İş Adamları Derneği Başkanlıkları'nın yanı sıra, The Club of Rome Türkiye eski Başkanı, Turgut Özal Fikirleri Araştırma Derneği ve Vakfı Genel Sekreterliği yanında DEİK Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi Yürütme Kurulu üyesi, Türkiye Kimya Derneği, T.M.M.O.B. İstanbul Kimya Mühendisleri Odası ve Türk Kimya Vakfı üyesidir. Dr. Zeynel Abidin Erdem, MAR-EV Mardinli İş Adamları Derneği Başkanı ve STV Samanyolu TV Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği görevleri ile de sosyal çalışmalarına devam etmektedir.

Sportmen bir kişiliğe sahip olan Dr. Erdem, basketbol ve voleybol gibi takım sporları ile ilgilenmekte, tenis ve golf oynamaktadır. Yelken Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, National Golf Club Şeref Üyesi ve Klasis Golf Klubü Üyesi olarak spor camiasında da aktif olarak görev almaktadır. Dr. Zeynel Abidin Erdem evli ve 2 çocuk babasıdır.

Geri Dön

Copyright © 2000-2022 TABA Tüm Hakları Saklıdır.