Taba Türk - Amerikan İşadamları Derneği
English
 
  Ana Sayfa
  Taba Hakkında
  Yönetim Kurulu
  Başkanın Mesajı
  Online Dergi
  Üyeler
  Hizmetler
  Yayınlar
  Eleman Arayanlar

 
CV Bankası
İş Olanakları
Duyurular
 
 
 
 
  Etkinlikler / Haberler


Geri Dön

 TABA - AmCham TÜSEV Üyelik başvurusunda bulundu

Demokrasimizin diğer iki temel sektörü olan Kamu ve Özel Sektörü yanında, Vakıf ve Derneklerden oluşan Türkiye üçüncü sektörünün gelişmesine katkıda bulunmak için kurulan, Türkiye Üçüncü Sektörler Vakfına, TABA – AmCham ‘de üyelik başvurusunda bulunmuştur.

Mütevelli heyetinde Prof. Dr. Üstün Ergüder, Rahmi Koç ve Sakıp Sabancı’nın bulunduğu ve Zekai Baloğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Vakıf, 6 Haziran Çarşamba günü Sabancı Center’de TABA – AmCham yetkililerinin de katıldığı bir Konferans düzenlemiştir. Toplantıda aşağıdaki konuşmacılar tebliğ sunmuştur.


Prof. Hikmet Sami Türk
ADALET BAKANI


Karen Fogg
AVRUPA KOMİSYONU ANKARA DAİMİ TEMSİLCİSİ
Avrupa Birliğinde Dernek ve Vakıfların önemi.

John Richardson
(EFC) EUROPEAN FOUNDATION CENTER GENEL MÜDÜRÜ
Demokratik Avrupa’da sivil toplumun ortağı olarak Dernekler ve Vakıflar

Rien Van Gendt
EFC INTERNATIONAL COMMITEE CHAIRMAN
Türkiye’de Dernek ve Vakıfların gelişmesi için Uluslararası sivil toplumlar dialogu

Prof Dr. Lester Salamon
JOHNS HOPKINS UNIVERSITY DIRECTOR
Avrupa’da üçüncü sektör gelişmesinde hukuki çevre

Ozan Ceyhun
AVRUPA PARLAMENTOSUNDA ALMAN MİLLETVEKİLİ
Avrupa Parlamentosu ve sivil toplum örgütleri


Konuşmacıların ortak olarak verdikleri mesajlar şunlardır.

- Türkiye’nin stratejik önemi 21.ci yüzyılda da devam edecek, hatta artacaktır
- Yeni çağda, Doğu – Batı ilişkileri, Akdeniz ve Baltık ülkeleri arasında iletişim, Orta Asya, Orta Doğu ve Avrupa bağlantıları çok önemlidir.
- Tüm yolların kesişme noktasında bulunan Türkiye stratejik önemini koruyabilmek için evvela Avrupa Birliği sonra da Global ekonomiye entegre olmak zorundadır.
- Bu entegrasyon ise belirli kriterlere uymakla mümkündür. Politik kriterler, Ekonomik kriterler, Hukuk standardizasyonu.
- İşte burada sivil toplum örgütleri çok önemlidir. Çünkü ülke olarak Türkiye’nin Avrupa Birliğine tam entegrasyonu, Türkiye’deki sivil toplum örgütlerinin Avrupa’daki eş amaçlı Vakıf ve Derneklerle işbirliği yapmasından ve entegrasyonundan daha uzun sürebilir.
- Böylece Türkiye’nin doğru olarak tanıtılması insanların girişimci ruhu kazanması ve şeffaflık ilkelerini benimsemesi mümkün olacaktır.
- Herşeyden daha önemlisi Türkiye’nin yasal değişiklikler ardından çoğu kez yaşadığı uygulama sorunları da sivil toplum örgütleri Devlet işbirliğiyle daha kolay aşılacaktır.
- Burada en acil iş yeni Dernekler Yasası değişikliklerinde, Devletin TÜSEV le işbirliğine gitmesi ve Yabancıların Türkiye’de, Türklerin de Yabancı ülkelerde ki Derneklerle ilişkisini kolaylaştırmaktır.


Copyright © 2000-2022 TABA Tüm Hakları Saklıdır.